неділя, 2 грудня 2012 р.

Здорове харчування: 5 продуктів, які слід виключити з раціону назавжди

Здорове харчування є запорукою гарного самопочуття та настрою. Пропонуємо тобі подивитися список продуктів, які не повинні бути в твоєму щоденному раціоні.

Штучні підсолоджувачі.
У невеликих дозах (1 чайна ложка на порцію) цукор не шкодить. Але існують різні солодкі смакові добавки, вживання яких може викликати звикання. Їх вживання в чаї або в їжі потрібно скоротити до мінімуму, а краще взагалі відмовитися від них.
Маргарин
Більшість з нас думають, що це здорова альтернатива вершковому маслу. Але насправді, він готується з шкідливих транс-жирів, які підвищують рівень холестерину в організмі. Краще вживай у невеликих кількостях вершкове масло.
Продукти, що містять сою
Сьогодні їх розвелося предостатньо: ковбаса, пельмені, сосиски. Але їх вживання шкідливе, в першу чергу, для жіночого організму. Через те, що соя в цих продуктах — генетично модифікована, а деякі дослідження показують, що продукти з ГМО викликають ризик виникнення раку та безпліддя у жінок.
Продукти з позначкою «дієтичні»
 На жаль, ця мітка не означає, що продукт низькокалорійний. Щоб компенсувати відсутність жирів і зробити смачним, в нього додають багато цукру, солі та різних підсилювачів смаку, а це надзвичайно шкідливо для вживання.
Напівфабрикати
Звичайно, вони дуже зручні, коли потрібно швиденько нагодувати всю сім'ю. Але краще ними не зловживати, адже напівфабрикати оброблені сіллю та жиром. Краще у вихідний день приготувати самому.

Немає коментарів:

Дописати коментар